Рекорден брой починали от коронавирус отбелязаха в САЩ

Рекорден брой починали от коронавирус отбелязаха в САЩ Близо 2 хил. души, болни от ковид-19, починаха в САЩ през изминалото денонощие, сочат данните на университета „Джонс Хопкинс”.
В същото време броят на заразените от началото на епидемията надхвърли 400 хил.
За изминалите 24 часа в САЩ са почнали рекордните 1 983 души, болни от новия коронавирус. Така смъртните случи, свързани с респираторното заболяване, достигнаха 12 854. Броят на заразените пък нарасна с 33 408, до 400 412.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Световната здравна организация, че е реагирала твърде бавно на заразата и заела страната на Китай.
Той попита защо СЗО е дала „такава погрешна препоръка”, визирайки първоначалната позиция на организацията да не се ограничават международните пътувания от Китай, откъдето тръгна пандемията.
„Те ни дадоха много лош сигнал… за притесненията ни, те са под силен натиск, защото не искаха границите да бъдат затворени, те сгрешиха. Те наистина сгрешиха, бих казал, във всеки аспект за това”, каза Тръмп на пресконференция в Белия дом във вторник.
Президентът на САЩ също така заплаши, че ще спре финансирането за СЗО.
Самият той беше подложен на сериозни критики заради това, че първоначално омаловажи заплахата от новия коронавирус, наричайки го обикновен грип, като обяви, че положението в САЩ е под контрол.
По-късно Тръмп беше критикуван от СЗО за това, че нарича ковид-19: „китайския вирус”.
Въпреки рекордния брой смъртни случаи във вторник вицепрезидентът Майк Пенс обяви, че са налице признаци на подобряване на положението.
„Според данните, които получаваме от големи градове като Ню Йорк, Ню Джърси, Ню Орлиънс, Детройт и Чикаго... има някои признаци на подобрение, на напредък”, каза Пенс.
08.04.2020, 09:16 часа
686 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha