Подпомогнаха нуждаещи се хора в община Георги Дамяново /снимки/

Подпомогнаха нуждаещи се хора в община Георги Дамяново /снимки/ Вчера и днес индивидуални пакети с хранителни продукти от първа необходимост получиха 44 уязвими жители на община Георги Дамяново, включени в списъците, изготвени от Агенцията за социално подпомагане.
Доброволци към общината и служители на Общинска администрация се включиха в пакетирането на продуктите. След това, заедно с кметовете по места, предоставиха пакетите до домовете на потребителите по Проект „Патронажна грижа” и възрастни хора над 65 години, самотноживеещи, включени в списъците на агенцията. На хората бяха предоставени информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус. 
Още 100 човека към Проект „Топъл обяд” в община Георги Дамяново също ще бъдат подпомогнати с хранителни продукти.
Доброволците раздадоха и предпазни маски, осигурени от дарения на фирми и физически лица. Осигуряването на маски ще става поетапно за жителите на всички населени места в общината.
Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския Червен кръст.
Хранителните продукти са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския Червен кръст.
 
08.04.2020, 16:28 часа
870 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha