Оставиха в ареста рецидивист, подпалил къщата на леля си в Монтана

Оставиха в ареста рецидивист, подпалил къщата на леля си в Монтана Окръженият съд в Монтана потвърди определението на Районния съд от 26 март, с което по отношение на Б. Т. Б. от  Монтана - подсъдим за палеж на сграда, е взета мярка за неотклонение “задържане под стража”.
В края на миналия месец Районен съд – Монтана остави без уважение искането на подсъдимия  Б. Т. Б. за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража” в по-лека.  
32 годишният Б. Т. Б. бе задържан на 18 юни 2019 г. след като запалил къщата на леля си в Монтана, където живеел. Изгорели са маса, холова гарнитура, ПВЦ дограма и ПВЦ врати в жилището. 
Досъдебно производство срещу него вече е приключило и Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда обвинителен акт срещу Б. Т. Б. за палеж на имущество на значителна стойност.  
Б. Т. Б. обжалва определението на Районен съд – Монтана пред Окръжен съд. 
Като взе предвид събраните доказателства и опасността, ако мярката му бъде изменена в по-лека, подсъдимият да се укрие и извърши ново престъпление, Окръжният съд потвърди определението на Районен съд. 
Б. Т. Б. е осъждан 14 пъти за престъпления от общ характер - кражби, грабежи, блудство и нанасяне на телесни увреждания. За престъплението, за което Б. Т. Б. е подсъдим, законът предвижда от една до осем години затвор. 
Определението на Окръжен съд – Монтана е окончателно.
09.04.2020, 09:08 часа
1404 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha