Пазете се! 669 са случаите на коронавирус у нас, още двама души починаха

Пазете се! 669 са случаите на коронавирус у нас, още двама души починаха Общо 669 са случаите на коронавирус у нас. 21 са новите случаи на заразени в страната.Това съобщиха от Оперативния щаб. В София случаите са 12 - 2-ма са в "Пирогов", в "Света Анна" също има случаи. 3-ма от заразените са от Кюстендил, в Пловдив, Хасково и Стара Загора има по двама заразени. Няма установени инфектирани медици. Те остават 36. 
Излекувани са 68 пациента. Новите случаи са 6 - във ВМА двама, в Кърджали - двама, в Пловдив и Смолян са по един. Починалите са 28. 
По време на брифинга на Щаба, д-р Асен Меджидиев призова от името на Българския лекарски съюз хората да си останат вкъщи, въпреки празниците. Според него, мерките в България са най-добрите.
"Това, което колегите от Европа ни пращат, е ужасно. Клиповете, които гледаме, с трупове на млади хора, покъртително е. Като лекари сме виждали ужасни неща, но това сериозно ни разтройва. Призовавам хората, да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки", заяви той.
"Ще стане много тежко, особено в София. Това е един много сериозен момент. Обръщам се към всички сънародници - Господ е винаги с нас. Той ни пази и е милосърден. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем вкъщи. С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава. Опазихме я дотук, нека положим още две седмици усилия", призова Меджидиев.

 
12.04.2020, 08:04 часа
3322 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha