Над 2 милиона са заразените с COVID-19 по света

Над 2 милиона са заразените с COVID-19 по света Засягайки 210 държави и територии по света Covid-19 отне живота на повече от 126 000 души след появата си в китайския град Ухан през декември.
В сряда сутринта регистрираните случаи на заразяване с новия коронавирус по света надминаха 2 милиона, пише базираното в Брюксел издание New Europe, цитирани от "Фокус".
САЩ оглавява списъка на страните с най-много случаи на Covid-19. Към момента на публикуването САЩ са регистрирали повече от 614 000 случая и почти 26 000 смъртни случая.
Служителите на Световната здравна организация (СЗО) предупредиха за търпение преди премахването на ограниченията за социално дистанциране, тъй като някои страни отбелязват значително забавяне на вируса. Няколко постепенно облекчават мерките за блокиране, достигайки своя пик на инфекции с Covid-19, а други удължават блокирането до средата на май, за да позволят
частично облекчаване на ограниченията след това.
„Докато Covid-19 ускорява много бързо, той намалява много по бавно. С други думи, пътят надолу е много по-бавен от пътя нагоре“, заяви генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус по време на пресконференция в централата на организацията в Женева.
На 2 април пандемията от новия коронавирус премина границата от 1 милион заразени.
15.04.2020, 13:27 часа
649 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha