Врачанската болница има готовност да приема заразени с коронавирус

Врачанската болница има готовност да приема заразени с коронавирус МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца има готовност да приема пациенти, заразени с коронавирус, съобщи директорът на болницата д-р Петър Керемедчиев.
„До преди месец нямахме нищо, не разполагахме с никакви лични предпазни средства, с които да защитим персонала на болницата. Сега благодарение на дарителите, които никак не са малко, разполагаме с всички необходими предпазни средства, облекла и приспособления. Ако се наложи да обслужваме болен от коронавирус, лекарите ще мога да бъдат защитени и ще могат спокойно да си вършат работата“, каза д-р Петър Керемедчиев.
Подготвено е отделение за приемане на пациенти с COVID-19. В него има 6 реанимационни легла, които също са дарение. В болницата вече има респиратор и очаква се да бъдат доставени още 3, които са платени.
Ръководителят на лечебното заведение уточни, че броят на дарителите e 29.
„Аз съм изключително горд и благодарен, защото те откликнаха когато имахме най-голяма нужда от помощ“, допълни Керемедчиев.
Подготвено е помещение, което ще бъде изолатор за пациентите, които постъпват в Спешното отделение. Там са създадени условия за предварителни прегледи, за да бъде сведен до минимум шансът от заразяване.
 
16.04.2020, 10:46 часа
654 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha