Вили и апартаментите по морето се напълниха с хора от София и Пловдив по време на пандемия

Вили и апартаментите по морето се напълниха с хора от София и Пловдив по време на пандемия Местните са притеснени от нашествието на курортисти по време на карантината, съобщава БТВ. Макар през деня да не видяхме стълпотворение на хора по улиците, вилите и апартаментите във всички курортни селища на юг са пълни.
Малките семейни хотели и ресторанти по Южното Черноморие са изправени пред фалит. За повечето местни хора това е единственият доход и нямат алтернатива, ако извънредното положение продължи.
Много от собствениците им, предимно от столицата, са дошли още в началото на извънредното положение.
Но истинският наплив е бил в последните два-три дни. За да преминат през контролните пунктове, те представят нотариален акт или декларация, че имат имот на морето.
По обед зеленчуковият магазин в центъра на Черноморец е пълен с купувачи. Според продавача в магазина хората са новодошли, въпреки че те твърдят че са в градчето от 20 дни.
Вилните зони в по-малките курорти се напълниха с хора и това си личи от колите отпред - те са със софийска и пловдивска регистрация.
По данни на полицията само вчера над 80 автомобила са влезли в Созопол с декларации от шофьорите, че притежават имот в курортния град. Няколко пъти повече са влезли в Лозенец и Царево.
18.04.2020, 14:35 часа
870 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha