Продължава работата по възстановяване на градския стадион в Лом

Продължава работата по възстановяване на градския стадион в Лом Продължава работата по възстановяване на градския стадион в Лом. В момента се монтира нова ограда и предстои изграждането на лекоатлетическа писта с модерно покритие. Също така ще бъде направен основен ремонт на сградата на спортното съоръжение, която от години е в много лошо състояние.
Местната общинска управа финансира ремонтните дейности, като само за основния ремонт на сградата за тренировки, рехабилитация, съблекални и помощни помещения са предвидени над 100 хиляди лева от бюджета на общината.
Кметът д-р Гаврилов е решен да възроди спортната слава на града, но преди всичко иска да осигури на децата и младежите място, където да могат да спортуват. Целта е възстановяване на детско-юношеската футболна школа, на представителния отбор, както и домакинството на футболни и лекоатлетически състезания. Предвижда се монтирането на осветление, за да могат да се провеждат състезанията вечерно време, както и изграждането на сектор за висок и дълъг скок. Общината е обявила процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи по ремонта на съоръжението.   

 
19.04.2020, 15:01 часа
981 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha