С джипа, убил Милен Цветков, има и друга тежка катастрофа в София, майката поела вината

С джипа, убил Милен Цветков, има и друга тежка катастрофа в София, майката поела вината Над три вида дрога е открита в кръвта на Кристиан Николов, който с луксозния си джип помете возилото на журналиста Милен Цветков на Великден. Със същия автомобил преди около 4 години има регистриран и друг много тежък инцидент на пътя. За него отговорност е поела майка му Десислава. Заради куп съмнения около разследването, вече е заострено и вниманието на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР. Това разкриха пред "Фрог нюз" източници от полицията.
Според тях едва на третия ден от фаталния сблъсък от СДВР са извадили наяве фактът за предишната катастрофа. Въпросният джип тогава е станал причина за друго ПТП в столицата, при което човек е получил средна телесна повреда. Много хора са били наясно, че возилото се управлява от Кристиан. Майка му, обаче е била подведена под наказателна отговорност.
Заради чистото си съдебно минало, както и заради факта, че застрахователите са покрили щетите, тя била осъдена на административна глоба. Опитни полицаи се питат дали не е редно делото отново да бъде преразгледано, както и да се разпитат свидетелите наново, за да се разбере дали всичко около този случай е напълно изяснено относно извършителя. Те са категорични, че само преглед на видеокамерите за последния месец, би дал отговор дали с  въпросния автомобил са били извършвани и други нарушения. Предстои да видим, дали това ще се случи.
В хода на разследването става ясно, че в кръвта на 22-годишния Кристиан Николов има следи от повече от три вида дрога. Източниците ни твърдят, че все още полицията не е направила постъпки да научи  откъде и как той се е снабдявал с наркотиците, както и дали спътниците му в колата са ползвали същите артикули забранени вещества. В СДВР се коментира под сурдинка, че всъщност синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов- Георги, е бил пуснат от униформени да си ходи от местопрестъплението.
„Ако това се окаже вярно, възниква логичният въпрос дали някой униформен не се е заел да помага за заличаване на следите“, споделиха те.
Именно затова източниците ни изразиха сериозни опасения, че сред колегите им от СДВР може да има и такива, които с действията или бездействията си биха могли да саботират разследването за катастрофата с последвалата гибел на уважавания журналист.
Основание да се притесняват им дават и други факти. Първият е, че все още няма яснота дали е извършена експертиза, която по категоричен начин да даде отговор на въпроса дали спирачките са били изрядни в момента на фаталния удар.
„Вече три дни няма отговор на този въпрос от столичната полиция. Колкото повече времето тече, толкова по-голяма е вероятността да се отдалечим от истината на този отговор“, споделиха опитни ченгета. Предвид високата корупция в системата, експерти не изключват вероятността да се направи вмешателство в техниката, така че, да се обслужи евентуална защитна теза на виновния за катастрофата.
Класически метод е адвокати да прибягват до аргумента, че техническа неизправност, а не човешка грешка е довела до дадена трагедия на пътя. На този етап няма данни разследващите да са източили данните от навигационната и джипиес системата на джипа, тъй като информацията би била от изключителна важност за изхода на бъдещото дело. Притесненията на блюстители на реда са свързани и с факта, че ако не се извършат бързо някои действия по събиране на доказателства, компютърът също би могъл да се окаже блокиран междувременно.
Вътрешни хора от системата твърдят пред екипа ни, че все още не са издирени и хората, които можеха да бъдат пометени от летящия джип. Става дума за 6-7 човека, които от разпространените във вторник записи на трагедията се вижда, че по чудо са останали живи и здрави. От МВР са категорични, че техните обяснения биха били от изключително значение за разплитането на истината за зверската катастрофа и призовават сами да потърсят органите на реда, за да помогнат.   
Адвокати признават, че на този етапи няма да е изненада, ако по случая се издигнат две защитни тези. Първата, колкото и абсурда да звучи е, че зад волана не е бил Кристиан, тъй като в колата са били трима души. Тя би могла да бъде оборена сравнително лесно от записи от камери, ДНК-експертиза, свидетелски показания и т. н. Втората пък е свързана с това, че може педалът на спирачката да не е сработил.
„Именно затова от съществено значение е експертизата на джипа да стане възможно най-бързо“, категорични са източниците ни.

Екип на "Фрог нюз"
23.04.2020, 09:53 часа
4006 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha