Предприятията в община Берковица продължават да работят

Предприятията в община Берковица продължават да работят "Към момента на територията на община Берковица няма предприятия, които са спрели производството", каза кметът на общината Димитранка Каменова.
"Направихме един анализ на процента на безработица спрямо март месец миналата година и март месец тази година, откакто започна пандемията. И ако трябва да бъда честна, много малък е процентът на увеличение на безработицата в община Берковица. И аз смятам, че това се дължи на нашите съграждани, които се върнаха от чужбина. Внесла съм докладна в ОБС, където предлагам да освободим с едномесечен наем магазинчета, които са под наем на територията на Общински пазар, като по този начин ще ги подпомогнем. Мерките, които правителството взима и ни предлага всички програми като "Топъл обяд", "Патронажна грижа", трябва да кажа, че се възползваме от всяка една програма."
На територията на общината продължават да работят шивашките предприятия, заводът за абразивни инструменти и  предприятието за хранително-вкусова промишленост.
26.04.2020, 14:53 часа
1434 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha