Официално! Петьо Вълчев поема управлението на ДКЦ-1 във Враца

Официално! Петьо Вълчев поема управлението на ДКЦ-1 във Враца Доктор Петьо Вълчев е новият шеф на Диагностично-консултативния център – 1 във Враца, реши преди минути Общинския съвет в града.
Той ще бъде начело на медицинския център в срок от 3 години.
Изборът на управител на ДКЦ-1 във Враца обаче предизвика остри дебати в планарната зала. Причината за това бе внесеното възражение от страна на другия кандидат в конкурса – д-р Огнян Тошев. Според общинския съветник от ГЕРБ Владимир Христов чрез възражението на Тошев местния парламент трябва да приеме нещо, което се отклонява от математическата логика. Така оформените крайни резултати на двамата кандидати напълно отговарят на законовите изисквания. По този повод той предложи на Общинския съвет да се остави без възражение внесеното възражение от д-р Огнян Тошев. Не такова бе мнението на Ирина Иванова. Според нея крайната оценка трябва да се приравни към 0.25 на сто. По този повод тя предложи да се избере нова 3-членна комисия, която да проведе допълнително събеседване с двамата кандидати. Предложението й обаче не бе прието от местния парламент. Отрицателен вот бе даден и за отправеното искане от страна на Красимир Ангелов от ВМРО Общинския съвет чрез гласуване да определи кой от лекарите Огнян Тошев и Петьо Вълчев да оглави ДКЦ -1. Така парламентарния шеф Нели Стоянова подложи на гласуване внесената докладна.
Положителният си вот за Петьо Вълчев дадоха 25 от съветниците. Петима се обявиха „против”, а трима се въздържаха от гласуване.
 
28.04.2020, 11:34 часа
5776 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha