Безплатна почивка край морето за 2.6 млн. българи

Безплатна почивка край морето за 2.6 млн. българи 2.6 милиона българи, които са социално осигурени, ще получат ваучери за безплатна почивка през това лято. Това е една от мерките, които НФБС предлага за съживяването на българския туризъм.
Лидерът на патриотите Валери Симеонов уточни, че те са на стойност 210 лева и изискването е да се използват най-малко за седем дни. 
„Тези средства трябва да осигурят най-малко 7 дневен престой, защото в противен случай има риск да стане нещо като масовата приватизацията и тези ваучери да бъдат изтъргувани от собствениците на фирмите. Има различни трикове, които може да бъдат приложени, за да се разделят парите между собствениците на фирмите и на хотелите. Искаме да предотвратим такива схеми“, заяви депутатът.
Ваучерите ще се дават на служителите, добави той.
„Всеки може да си доплати и да използва по-скъпи услуги. Това е уловката. Когато нямате чуждестранни туристи и ще разчитате на около 2 млн. български туристи, ще има конкуренция между хотелите и къщите за гости. Ще има лек натиск върху хотелите с повече звезди, които ще бъдат принудени да свалят цените, за да поемат част от тези суми, които държавата ще предостави на служителите“, обясни лидерът на НФСБ.
Той съобщи, че около 150 млн. лева ще са нужни, за да падне ДДС за ресторантите и за туристическите агенции. Тези мерки, преди да ги предложа на Политическия съвет, съм ги изпратил на финансовия министър Владислав Горанов за експертиза, заяви Валери Симеонов. 
Искаме да помогнем на хората реално, а не само на приказки, каза още той.
Патриотите предлагат шезлонгите и чадърите по българското Черноморие да са безплатни, като най-вероятно ще бъде намалена с 50% концесионната такса заради кризата, породена от заразата с COVID-19.
29.04.2020, 14:07 часа
1837 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha