Врачанската болница има готовност да приеме новите заразени с COVID-19 от областта

Врачанската болница има готовност да приеме новите заразени с COVID-19 от областта МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца има готовност да приеме новите заразени с коронавирус от областта, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Петър Керемедчиев.
Припомняме, че вчера излязоха резултатите от пробите на нови двама заразени с COVID-19 във Врачанско. Става въпрос за две жени, служителки в домовете в селата Хърлец и Липница.

Първо в BulNews! Нови двама заразени с коронавирус в област Враца

Те в момента са под домашна карантина, тъй като състоянието им е добро. Ако се наложи лечение в болница, врачанската има готовност да ги приеме.
Преди няколко дни д-р Керемдчиев е отказал да приеме още заразени от Видинско. Отказът е бил с цел, ако се появят хора с COVID-19 от област Враца, лечебното заведение да има достатъчно капацитет за тях.
Припомняме, че седем лица с коронавирус от дома за стари хора в Гара Орешец бяха транспортирани в местната болница. След това е издадена заповед заразени от Видинско да бъдат приемани и в други области.
„Нека първо ние да се обучим, тъй като общите правила за реанимация не важат при тези пациенти. Аз лично се убедих, че болните с коронавирус буквално за часове се влошават, че изненадва и самите реаниматори. Много ми се иска да добием опит с грижите за тези пациенти и чак тогава да помислим за приемане и на пациенти от други области“, каза д-р Керемдчиев.
Той даде пример с починалия с коронавирус от дома за стари хора в Гара Орешец, чието състояние се е влошило само за 2 часа. 

 
07.05.2020, 11:50 часа
3010 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha