Заловиха 10 нелегални афганистанци в пазарджишко село

Заловиха 10 нелегални афганистанци в пазарджишко село Следобед вчера кметът на село Добровница подал сигнал в МВР-Пазарджик за забелязани двама непознати на една от улиците в селото. Малко по-късно жена съобщила, че видяла няколко мъже да се придвижват от покрайнините към центъра на Добровница.
Незабавно са изпратени униформени, които установили и задържали 10 души, двама от които непълнолетни. Всичките са били без документи и по първоначални данни от Афганистан.
Още същия ден са извозени до София в центъра за незаконно пребиваващи в Бусманци, като преди това са оборудвани с всички необходими предпазни средства – маски, шлемове и ръкавици.
По-късно с помощта на Спешна помощ и болницата в Пазарджик превозните средства, с които са били транспортирани до София, са щателно дезинфекцирани Предстои служители от дирекциите „Миграция“ и „Гранична полиция“ да установяват как чужденците са влезли в страната и са достигнали да Добровница, съобщи за „Виделина“ говорителят на МВР – Пазарджик Мирослав Стоянов.
08.05.2020, 12:19 часа
699 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha