На първо четене: Депутатите приеха поправките в Закона за здравето

На първо четене: Депутатите приеха поправките в Закона за здравето Със 125 гласа "за" и 69 "въздържали се" парламентът прие поправките в Закона за здравето, с които се дава възможност на здравния министър да определя със своя заповед противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса след изтичането на извънредното положение на 13 май.
Всички парламентарни групи дадоха подкрепа за измененията, с изключение на БСП. Само червените депутати се въздържаха и критикуваха отговорността да се носи само от един министър. 
Останалите групи застанаха зад поправките, но всички дадоха заявка, че текстовете ще се прецизират между първо и второ четене.
Със закона се предвижда министърът на здравеопазването по предложение на главния държавен здравен инспектор според степента на опасност от разпространение на заразна болест със заповед да обявява извънредна епидемична обстановка и да въвежда временни мерки
Измененията прецизират и сроковете за предвидените социално-икономически, финансови и здравни мерки, като част от сроковете се удължават с до два месеца от отмяната на извънредното положение и се разширява приложното им поле.
08.05.2020, 14:09 часа
757 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha