Деца и учители от детска градина „Слънчице“ в Мездра проведоха онлайн среща по случай Деня на Европа

Деца и учители от детска градина „Слънчице“ в Мездра проведоха онлайн среща по случай Деня на Европа На 9-ти май отбелязваме Денят на Европа. Този ден е важен и специален за страните членки на Европейския съюз. Денят на Европа е посветен на мира и обединението в Европа, на толерантността и свободата.
Но тази дата днес е още по-важна, защото сега не можем да ходим на детска градина и на училище, а родителите на работа, не можем да се прегръщаме и да играем заедно, защото днес Европа празнува по различен начин.
Децата от трета и четвърта подготвителни  групи на детска градина „Слънчице“ Мездра, техните родители и учители проведоха на 7.05.2020 г. онлайн среща в рамките на 20 минути по случай Деня на Европа - 9 май. Децата рецитираха стихотворения, посветени на празника, като отправиха послание за мир и любов, за вяра и надежда, за бели гълъби и доброта. Родители и учители се включиха в „сладкото“ предизвикателство и представиха ястия от различни страни, членки на Европейския съюз. Имаше разнообразни и интересни рецепти - френски кремове, испанско ястие- чоризо с нахут, унгарска торта „Сахер“, немска салата, сладкиш с нахут, българска мусака, италианска лазаня.
Емоционален беше моментът, когато се появи и скритият гост на срещата - Илона Иванова. Тя е артист - солист, от музикалния театър в София. Родена е в град Мездра и преди две години участва в музикалното реалити „ Гласът на България“. Тя  изпълни част от химна на Европа на български като поздрав към всички и също се включи със сладко и здравословно изкушение, приготвено специално за срещата.
Деца и родители се потопиха в интересни игри.
Накрая поздрав към децата на Европа направиха учителите на подготвителните за училище групи. А г-жа Атанаска Христова развълнува всички с емоционалното си обръщение:
"Мили деца, скъпи родители, ЧЕСТИТ ДЕН НА ЕВРОПА!
Днес Европа празнува, празнува една успешна история за мира. История за общи ценности и цели, за по-здрав съюз между всички европейци, каквито сме и ние. Днес, Европа празнува от вкъщи и повече от всякога има нужда от надежда, от детски усмивки и бели гълъби, които да литнат високо и да върнат слънцето, игрите и радостта. И като всяка история и нашата започна с мечта, но и с усмивки! Този ден е празник за всички малки и пораснали герои, които се справиха и вие го доказахте, като умни, смели истински европейци. Благодаря Ви! Затова, не спирайте да се усмихвате и бъдете сигурни, че всичко ще се оправи и отново ще играем заедно!".
08.05.2020, 16:45 часа
1295 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha