Златко Живков: Детска млечна кухня в Монтана ще бъде отворена

Златко Живков: Детска млечна кухня в Монтана ще бъде отворена От 18 май ще бъде възстановена работата на детска млечна кухня в Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Тя бе затворена на 13 март, след въвеждане на извънредното положение за преодоляване на епидемията от коранавирус в страната. В кухнята се приготвят всекидневно  по три ястия за 380 деца от 10 месечна до 3 годишна възраст. 
От тази седмица започва дезинфекция на сградите на детските ясли и градини, както и на всички общински сгради, които бяха затворени през последните два месеца. Предстои да бъде уточнено при какви условия в тях ще бъде  възстановена  работата.
През последния месец и половина в местната администрация  не е постъпвало уведомително писмо от фирмите в Монтана за извършване на  масови съкращения, заяви Живков. Той припомни, че  в общината регистрираната безработица за април е малко над 6 на сто, което под средното за страната. В същото врече има сериозен спад на събираемостта на местни данъци и такси в сравнение с този период миналата година. 573 хиляди лева по-малко са постъпили в местната хазна. Това е най-слабия април като събираемост  от 7 години насам. Според кмета на Монтана големите изпитания предстоят в следващите няколко месеца, но ще бъде направено всичко възможно да се запазят хората и да продължи изпълнението на строителната програма за тази година. Заради ниските постъпления от местни приходи най-вероятно през лятото ще се наложи служителите в администрацията и звената и да ползват и неплатен отпуск, заяви Живков като уточни, че това ще важи за всички – от ръководството на общината до последния човек в йерархията. 
11.05.2020, 14:29 часа
1261 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha