Голям пожар във вилната зона на Мездра остави без ток две села /снимки/

Голям пожар във вилната зона на Мездра остави без ток две села /снимки/ Голям пожар е избухнал във вилната зона на Мездра и остави без ток две села, съобщиха от полицията във Враца. 
Вчера между 12 и 12.30 часа, в местността "Габрика" се е подпалила една от вилите. На мястото на инцидента веднага е пристигнал екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Мездра, който потушил огнения ад.
При направения оглед станало ясно, че пожарът е избухнал вследствие на незагасено барбекю в двора на вилата. Поради силния вятър, пламъците бързо обхванали две стопански постройки в имота и за кратко време ги изпепелили до основи.
От високата температура, намиращият се до вилата далекопроводен елекрически стълб тип ЖР (железорешетъчен стълб), се е огънал и паднал върху остатъците от постройките и е предизвикал прекъсване на електрозахранването в района. Без ток в момента са изцяло село Крета, Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести в Мездра, Комплексът за социални услуги за деца и лица с увреждания и 1/2 от село Дърманци. 
По случая е образувано досъдебно производство. 

*Снимки: Медианюз
13.05.2020, 09:12 часа
1596 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha