Видинските медици на първа линия получиха дарение

Видинските медици на първа линия получиха дарение Днес Центъра за Спешна медицинска помощ Видин, получи дарение от висококачествени защитни средства за борбата срещу коронавируса.
Дарението е подсигурено от Асоциация на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ и е част от кампания „Лайънс дарява за медиците в България“, то бе връчено от Лайънс клуб Вида- Видин и е със съдействието на д-р Владислав Владевски, директор на РЗИ-Видин.
Медиците от първа линия в борбата с коварната болест получиха 8 броя средства за индивидуална защита за многократна употреба включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици. Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, произведени от българска фирма.
Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска, произведени също от българска фирма.
20.05.2020, 16:18 часа
691 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha