Само за ден! 44 проби за COVID-19 са взети в област Враца, расте и броят на поставените под карантина

Само за ден! 44 проби за COVID-19 са взети в област Враца, расте и броят на поставените под карантина Нови 44 проби за коронавирус са взети в област Враца за последните 24 часа, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града. 
Тествани са шестима пациенти, настанени в специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания, както и шестима контактни на положителния случай от МБАЛ в Кнежа. Медицински показания за наличието на COVID-19 са направени и на 32-ма обитатели на преходно жилище и центрове за настаняване от семеен тип в Роман. Те са взети по разпореждане на Министерството на здравеопазването. 
С тях броят на пробите, които чакат резултат във Врачанско, е 103. От началото на извънредното положение са направени 677 проби, сочат още данните на здравните власти. 
За последното денонощие под домашна карантина са поставени нови 30 души, а общият брой на изолираните в домашна среда в областта е 655. От РЗИ поддържат ежедневен контакт с карантинираните и следят здравословното им състояние. 

 
21.05.2020, 16:51 часа
1915 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha