До 20 юни се приемат заявления за първокласници в община Видин

До 20 юни се приемат заявления за първокласници в община Видин Приемът на документи за постъпване на ученици в първи клас в област Видин започна, съобщи директорът на ОУ "Иван Вазов" Пролетка Цветкова.
Родителите могат да подават своите заявления на място или по електронен път от 1 до 20 юни.  
"Това, което тази година е по-различно е, че проверката за адресна регистрация на децата ще се прави по служебен път. Документите се приемат на място в училището и по електронен път. Приемът върви спокойно. Съгласно споразумението с община Видин и тази година ще приемем три паралелки с максимален брой деца - 72. Не можем да се оплачем от липса на интерес. Ще се класират децата от комисия...Основните критерии са - когато са в района- получават най-много точки, да имат братя и сестри в училището, които са до 12 години...", каза Цветкова.
Първата родителска среща в училището ще бъде в месец септември.
Според Пролетка Цветкова притеснителното е, че демографската криза в област Видин е тревожна тенденция и това се отразява и върху броя на учениците, за които се борят видинските училища.
"Все по-малко са децата в града ни, едва 306 са децата по ГРАО, които ще бъдат първокласници, а училищата в община Вдин са 9", допълни Цветкова.
 
09.06.2020, 15:59 часа
1091 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha