След бягство от полицейска проверка: Младеж от Врачанско катастрофира с колата си във Вършец, отнесе 5 акта

След бягство от полицейска проверка: Младеж от Врачанско катастрофира с колата си във Вършец, отнесе 5 акта Млад мъж от Врачанско е катастрофирал във Вършец, докато е бягал от полицейска проверка, съобщиха от пресцентъра на МВР в Монтана.
Случката се е разиграла на 7 май. Около 23.40 часа, в кв. „Изток” в курортния град, дежурен полицейски автопатрул подал сигнал за спиране на лек автомобил "Пежо 106" със софийска регистрация. Водачът не се подчинил и продължил движението си с висока скорост. Униформените последвали нарушителя, като на същата улица били спрени от 19-годишен жител на село Крива бара, който им съобщил, че същият лек автомобил, при разминаване с управлявания от него "Алфа Ромео", го ударил. Бягащият от ченгетата не спрял, а продължил по черен път извън Вършец. При сблъсъка са причинени материални щети по "Алфа Ромео"-то.
При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че автомобилът е ползван от 21-годишен, криминално проявения и осъждан, живеещ във врачанското село Главаци.
Проверката е установила, че той е неправоспособен водач, а управляваният автомобил е дерегистриран. Вчера 21-годишният е установен и са му съставени 4 акта за нарушения по Закона за движение по пътищата и 1 акт за нарушение по Кодекса за застраховане.
Нарушителят е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство.
 
10.06.2020, 11:03 часа
13093 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha