8 души са задържани при спецакция в Кула под надзора на Окръжна прокуратура – Видин /снимки/

8 души са задържани при спецакция в Кула под надзора на Окръжна прокуратура – Видин /снимки/ Продължават съвместните действия на полицията и прокуратурата за противодействие на конвенционалната престъпност в област Видин.
Рано тази сутрин, на територията на град Грамада и близкото село Тошевци, стартира специализирана полицейска операция. В акцията участваха служители на РУ-Кула, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и шест екипа на Зонално жандармерийско управление – Монтана.
Униформените извършваха засилени проверки на два контролно-пропускателни пункта, ситуирани на входно-изходните точки на градчето, а мобилни екипи предприеха контролни и превантивни действия в двете населени места. Служителите на реда провериха 82 лица (четирима от тях - криминален контингент) и 43 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставиха 20 акта и 16 фиша (по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи, Закона за гражданската регистрация, Закона за горите и Закона за акцизите и данъчните складове).
В апартамент и къща в Грамада, обитавани от 38-годишен местен жител, полицаите откриха и иззеха незаконно притежавано оръжие и боеприпаси – ловна пушка ИЖ и три ловни патрона, боен патрон кал.7,62 мм, както и 10 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест тревата реагира на канабис. Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство.
От дома на 51-годишен жител на Тошевци разследващите иззеха две нерегистрирани въздушни пушки и патрон за ловна карабина. По случая е образувано досъдебно производство.
Общо 1.130 кг нарязан тютюн без бандерол са установени на два адреса в Грамада, а по случаите са образувани предварителни проверки по чл.234 от Наказателния кодекс. Една предварителна проверка е образувана по чл.235 от Наказателния кодекс, след като униформени установили два кубика немаркирана дървесина в двор на къща в Грамада.
В хода на операцията  с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани осем души.
10.06.2020, 16:39 часа
1165 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha