Затегнат контрол за баловете и матурите след 7-ми клас ще има в област Враца

Затегнат контрол за баловете и матурите след 7-ми клас ще има в област Враца Строг ще бъде контролът за провеждането на националното външно оценяване на седмокласниците в област Враца, съобщи на извънредно заседание на областната администрация началникът на регионалното управление по образованието във Враца Галина Евденова.
Затегнати ще са и мерките при планираните балове на зрелостниците тази година.
„Притеснени сме, защото до нас достига неофициална информация за подготовката на зрелостниците да празнуват след като си получат дипломите. По тази причина ще следим стриктно всичко, съвместно с дирекцията по храните ще се проверят ресторантите. Ще видим и допустимия капацитет на заведенията, за да бъде спазена нужната дистанция между зрелостниците“, заяви Галина Евденова.
„Абитуриентските балове са наша грижа. Искаме да опазим и завършващите и техните преподаватели и директори здрави. Трябва да засилен контрол и проследяемост на празничните вечери“, каза областният управител Малина Николова.
В област Враца тази година завършват 1 118 дванадесетокласници.
На 15 юни се очаква от Министерството на здравеопазването да разпространят официална заповед с мерките и правилата, при които ще се провеждат баловете.
На 15 и 17 юни ще се проведат и матурите след 7-ми клас. Във Врачанско учениците, които ще положат изпит за национално външно оценяване са около 1 500. Те са от 42 училища в областта.
Направена е организация за провеждането на матурите и директорите на училищата са били инструктирани за мерките, които е необходимо да се спазват.
11.06.2020, 12:49 часа
1597 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha