Дадоха ход на делото срещу бруталния убиец от врачанското село Осен

Дадоха ход на делото срещу бруталния убиец от врачанското село Осен Разпоредително заседание по Наказателно от общ характер дело № 83/20 г. се проведе днес във Врачанския окръжен съд. Делото е срещу подсъдимия Румен Райков, обвинен в това, че 21.01.19 г. в село Осен е извършил грабеж в дома на Георги Велчов. Той отнел 400 лева от собственика, като употребил сила, нанасяйки му множество силни удари с ръце и крака по главата, при което му причинил тежка телесна повреда, от която последвала смъртта на Георги Велчов в столична болница, където бил настанен за лечение.
По делото не бяха конституирани граждански ищци или частни обвинители.
Съдът даде ход на разпоредителното заседание и изслуша страните по въпросите на чл. 248, ал. 1 от НПК. От страните не бяха направени възражения за допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила.
В съдебната зала подсъдимият призна изцяло своята вина и всички факти и обстоятелства от обвинителния акт и заедно със служебния му защитник поискаха делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие – т.е. в хипотезата на чл. 371 т. 2 от НПК. Съдът отказа делото да бъде гледано по този ред, тъй като след изменението на закона от октомври 2019 г. това е недопустимо, когато се отнася до деяния, с които е причинена умишлена смърт. Така това дело ще бъде разгледано по реда на чл. 371 т. 1 от НПК. Защитата и подсъдимият поискаха по делото да не бъдат разпитвани свидетелите, а само вещите лица, които са изготвили съдебната психолого-психиатрична експертиза.
Делото бе насрочено за 27 юли, когато ще се проведе съдебно заседание.
17.06.2020, 12:29 часа
1667 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha