Мобилен екип на „Български документи за самоличност“ обслужи на място администрацията на община Монтана

Мобилен екип на „Български документи за самоличност“ обслужи на място администрацията на община Монтана Екип от сектор „БДС“ при ОДМВР Монтана прие на място в сградата на общинската администрация в Монтана 30 заявления на служители за издаване на лични карти, чиито срок изтича през тази година.
Тези, които не притежаваха актуални биометрични данни – снимка, направена през последните 4 години и 11 месеца, бяха заснети с мобилна биометрична станция. Сред подалите заявления бяха почти цялото ръководство на община Монтана – кметът Златко Живков, двама от зам.кметовете, секретаря на общината и още 27 служители.
Сектор „Български документи за самоличност” извършва услугата за служители на фирми, предприятия, общини и други учреждения, както и за трудноподвижни хора в техните домове. Посещенията на място на мобилния екип се извършва след предварително подадено заявление в Паспортна служба / при трудноподвижни хора от техен близък или кмета на населеното място/.
От „Български документи за самоличност“ припомнят, че заявления за подмяна на лични документи могат да се подават и преди срока на изтичане на валидността им през тази година. Граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР Монтана, могат да подават заявления за издаване на документи за самоличност във всяко от звената БДС в Монтана, Лом, Берковица и Вършец.
Граждани, които притежават валиден електронен подпис и валидна биометрия /снимка, направена през последните 4 години и 11 месеца/, могат да ползват услугите за издаване на личен документ чрез електронните административни услуги и да ги подадат онлайн на адрес: https//e-uslugi.mvr.bg. По електронен път е възможно да се подаде заявление за подмяна на повредено, унищожено, изгубено или откраднато СУМПС с ново за същата валидност.
По данни на сектор „БДС”-Монтана през 2020 г. изтича срока на валидност на 13 986 лични карти, 4 034 паспорта и 9 728 СУМПС.
18.06.2020, 13:49 часа
1331 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha