Върнаха в ареста дрогирания шофьор, прегазил два пъти жена в Самоков

Върнаха в ареста дрогирания шофьор, прегазил два пъти жена в Самоков Виктор Делигълъбов, който на 12 юни прегази на два пъти жена в Самоков, докато караше под въздействието на кокаин и марихуана, се връща в ареста, реши състав на Софийския окръжен съд с председател Пламен Петков и членове Недялка Николова и Анелия Игликова. Така те отмениха решението на Районния съд в Самоков, който пусна Виктор Делигълъбов под домашен арест.
24-годишният мъж получи ново, по-тежко обвинение. Той вече е подведен под отговорност за умишлено причинена тежка телесна повреда при управление на кола. Предвиденото от закона наказание е от 3 до 12 години затвор. 
"Наистина съжалявам за този случай", каза пред магистратите Гълъбов, и посочи че взел под наем големия джип, с който направи катастрофата, защото го било страх да кара след инцидент в Холандия, където учи.
Адвокатът му Христо Ботев настояваше, че клиентът му не е разбрал, че е сгазил Недялка Джикова. Защитникът изтъкна, че парктроникът не реагирал, а Гълъбов не се крил и не избягал, а паркирал наблизо. 
Съдът обаче цитира експертиза, според която парктроникът е работил. Свидетели пък виели Гълъбов да се показва през прозореца на джипа и да поглежда назад веднага, след като сгазил Джикова.  Заради това съдът остави мъжа, който вече е хващан да ката надрусан, в ареста, Решението е окончателно.
"Доволни ли сте вече?", извика към репортерите Делигълъбов, след като стана ясно, че отива в ареста.
Дъщерята на Недялка - Радостина, каза, че е доволна от решението на съда, но за нея най-важно е майка й да се оправи.
22.06.2020, 16:09 часа
1143 1
Коментари

haha

22.06.2020, 19:29 часа
Да му натрошат кокалите!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha