Некоректни шефове от Врачанско олекнаха с над 13 бона

Некоректни шефове от Врачанско олекнаха с над 13 бона От Инспекцията по труда във Враца са глобили некоректни врачански шефове с над 13 000 лева за изминалия месец, научи агенция BulNews.
За периода са проверени 38 предприятия от различни отрасли от икономиката, като 4 от тях са инспектирани за пръв път. Не са установени работещи непълнолетни лица, а чужденците, които се трудят в областта са 11, съобщиха от дирекцията.
По сигнали от граждани и организации са направени 12 проверки. 
Констатираните нарушения от инспекторите за месец май са 110. С цел отстраняване на нередностите са издадени предписания. За периода една машина е спряна от работа заради установена неизправност.
Инспекторите са съставили 8 акта за нарушения, като едно от тях е за работа без трудов договор. Издадените наказателни постановления на некоректните работодатели са за сумата от 13 300 лв.
За изминалия месец  дейността на дирекцията е била насочена към решаване на получените жалби и сигнали и извършване на контрол по спазване на противоепидемичните мерки, свързани с ограничаването на разпространението на коронавируса COVID-19, уточняват от Инспекцията по труда.

 
23.06.2020, 15:39 часа
1321 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha