Официално: Новият заразен с коронавирус във Враца е служител на РЗИ, взеха нови 50 проби

Официално: Новият заразен с коронавирус във Враца е служител на РЗИ, взеха нови 50 проби Новият заразен с коронавирус във Враца е служител на РЗИ, съобщиха от инспекцията.
Припомняме, че инфектираният е жена на 55-годишна възраст, която е роднина на заразен служител в Здравната каса в областния град.
В РЗИ-Враца са предприети спешни противоепидемични мерки – извършена е двукратна цялостна дезинфекция в сградата и работните места. В съответствие с  проведеното епидемично проучване са тествани общо 25 лица, за които до момента има 15 отрицателна резултата. 
За определените 7 контактни лица от първи ред са издадени предписания за 14-дневна карантина.
През последните 24 часа взети нови 50 проби за COVID-19. Направени са контролни тестове на трима заразени, настанени в „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания“, както и на 4 хоспитализирани лица в лечебницата. 20 проби са взети от потребители на Защитено жилище за лица с психични разстройства в село Гложене. Установените 22 контактни лица на заразения служител на РЗИ-Враца са изследвани за вируса. Тествано е още едно лице, общувало със заразен служител на Здравната каса.
До момента официално потвърдените случаи на коронавирус в областта са 30, като 17 от тях са излекувани, 12 са активни и 1 лице е починало от тежката зараза.
 
01.07.2020, 13:12 часа
5656 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha