ОбП „Чистота“ премахна поредното нерегламентирано сметище в община Мездра /снимки/

ОбП „Чистота“ премахна поредното нерегламентирано сметище в община Мездра /снимки/ Служители на Общинско предприятие (ОбП) „Чистота“ премахнаха поредното нерегламентирано сметище на територията на община Мездра. Това под бившия стопански двор в село Крета, на което в продължение на години са изхвърляни всевъзможни отпадъци. С техника и жива сила на предприятието са извозени 200 куб. м. боклуци, информира неговият управител инж. Тодор Христов.
„Благодаря на ръководството на ОбП „Чистота“ за премахването на незаконното сметище при бившия стопански двор, написа по този повод в социалната мрежа кметският наместник на Крета Виолета Панова. Повече от 20 години теренът е използван за временна площадка за строителни и растителни отпадъци, но заедно с тях недобросъвестни граждани са изхвърляли и битови отпадъци.
Напомням, че всеки има кофа за смет - там, където има повредени, ще бъдат подменени според изискванията. На няколко места в селото са поставени от големите контейнери, които също се ползват.
Приканвам ви да спазвате правилата. Умолявам всеки, който види нарушител, да сигнализира в Кметството или в Общината. Пазете чистота, това е отговорност на всички в селото. Вместо да се възмущаваме и да търсим отговорност на службите, подавайте сигнали, когато видите, че някой нарушава правилата, направете му забележка, независимо дали е приятел, съсед или роднина. Само така ще опазим селото чисто!“, призовава в заключение Панова.
През последните три месеца ОбП „Чистота“ е почистило повече от 15 нерегламентирани сметища. Сред по-големите от тях са това по стария път от Мездра за Моравица, между Зверино и Игнатица, както и в землищата на селата Боденец, Дърманци, Зли дол, Крапец, Лик, Люти брод, Люти дол, Ослен Криводол и др.
Община Мездра напомня, че контролът за поддържане на чистотата в населените места е в правомощията на кметовете и кметските наместници. Глобата за физически лица, които изхвърлят отпадъци на неразрешени за това места, е от 100 до 500 лв., а за едноличните търговци и юридическите лица глобата - от 500 до 1000 лв.
 
02.07.2020, 14:28 часа
1177 1
Коментари

недоволен

02.07.2020, 16:12 часа
ОБП Чистота-Мездра,да вземе да чисти кофите за боклук на хората,а не да минават на две седмици веднъж!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha