Ексклузивно в BulNews! Осъдиха и майката на Цветелина Дамяновска заради документи с невярно съдържание, скандалът във Враца е огромен

Ексклузивно в BulNews! Осъдиха и майката на Цветелина Дамяновска заради документи с невярно съдържание, скандалът във Враца е огромен Майката на общинския лидер на Българската социалистическа партия във Враца Цветелина Дамяновска - Лиляна Върбанова, е осъдена за съставяне на документи с невярно съдържание, установи разследване на агенция BulNews. Решението е от 8 юли 2019 г., но едва тези дни стана достояние на журналистите от медията ни.
Куриозното е, че за същото престъпление присъда от Врачанския районен съд има и дъщерята Цветелина Дамяновска, която бе 2 мандата лидер на Столетницата в областния град.

Съдът призна Цветелина Дамяновска за виновна, но прояви милост

През 2017 г. Лиляна Христова Върбанова е подала до „УниКредит Булбанк“ искане за оборотен кредит в размер от 60 000 лева. До усвояването му обаче не се е стигнало, тъй като служителят на финансовата институция се усъмнил в част от представените документи и подал сигнал в прокуратурата.
По време на разследването безспорно било установено, че възрастната клиентка е идвала в банката със своята дъщеря Цветелина, която е попълвала всички формуляри. Заради фалшивите документи по случая е започнала да работи Софийска градска прокуратура.
По време на делото са представени експертизи, които разкрили, че предоставените удостоверения за липса на задължения и копие от договор към „Микрофонд“ АД са с невярно съдържание.
На това основание Софийски градски съд е постановил осъдителна присъда за Лиляна Върбанова. Поради напредналата възраст на майката на Цветелина Върбанова, липсата на щета и чистото й съдебно минало, наказанието от затвор е било променено на глоба от 1 000 лв.
Така на практика се създава прецедент в България - майка и дъщеря да са осъдени за едно и също престъпление. В този случай особено скандалното е, че и двата случая е замесен лидер на политическа партия. Решенията на два различни съдебни състава доказват престъпния начина на мислене и действия, заложен в начина на живот на това семейство.
Тепърва тежки отговори трябва да дават от „Позитано“ 20, откъдето през цялото време подкрепяха компрометираната Цветелина Дамяновска, въпреки многото публикации за нейния морал и начин на живот.
Тези дни във врачанската организация предстои да се избере неин наследник и затова е повече от наложително членовете на БСП да гласуват с главата си, а емоциите да оставят за предизборните концерти.
10.07.2020, 14:44 часа
8932 2
Коментари

Манчо Манчев

10.07.2020, 16:54 часа
Цветелинка е много по-изпечена от майка си по далаверите ако от някъде падат парички е неспасяема сега се подвре и при Калинчо.

Петър Петров

10.07.2020, 16:00 часа
Тя майката е обучена. Дългогодишна секретарка на другаря Бубев, бог да го прости. Всички комунета ги обучаваха в партийната школа. Как се мами, как се краде. Там не се разчита на случайността. Крушата не пада по далече от дървото. Цъвтилина същата.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha