Иво Лилов: Получавам заплахи за живота си и отказ за достъп до обществена информация

Иво Лилов: Получавам заплахи за живота си и отказ за достъп до обществена информация Областният управител на БСП във Враца Ивайло Лилов е получавал заплахи за живота си, стана ясно на извънредна пресконференция. 
Той заяви, че заканите към него са били отправени на 28-ми февруари по телефона от Тодор Рашев. 
Последните месеци е подавал заявления за достъп до обществена информация, част от която му е била отказана. Заплахите до него идват след като задълбава темата с отдадени от страна на Община Враца мери и пасища не на кого да е, а на майката на общинския лидер на социалистите Цветелина Дамяновска-Лили Върбанова. Става въпрос за стотици декари, за които се получават и субсидии за близо 40 000 лв.
Припомняме, че преди дни стана известно, че Лиляна Върбанова, майката на общинския лидер на Българската социалистическа партия във Враца Цветелина Дамяновска, е сключила договор за вземане под наем на мери и пасища от 13.05.2019 година. Този договор излезе наяве много по-късно, като към ден днешен няма яснота за целта на мероприятието. 

Ексклузивно в BulNews! Осъдиха и майката на Цветелина Дамяновска заради документи с невярно съдържание, скандалът във Враца е огромен

Ивайло Лилов заяви, че е подал жалба в Районната прокуратура във Враца, като дори е предоставил и запис. От там са отказали образуване на досъдебно производство, което областният управител на БСП ще обжалва. 
Иво Лилов заяви, че търпението му се изчерпало, получавайки отказ от Община Враца да получи информация защо са им отнети половината от помещенията, с които разполагали в клубната база. Изискал е данни за договорите и плащанията през миналата година за тях, но такива са му отказани с мотив, че трябва документално да се легитимира като областен лидер на БСП. Той уточни, че запитването му било адресирано директно до кмета Калин Каменов.

 
14.07.2020, 16:28 часа
5239 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha