10-годишна програма за развитие на зимния туризъм представиха във Вършец

10-годишна програма за развитие на зимния туризъм представиха във Вършец Представиха 10-годишна програма за развитие на зимния туризъм в партньорските градове Вършец и Сокобаня /Сърбия/ на двудневен семинар в българския курорт.
Проектът за програма е изработен като част от проекта "Подобряване на зимното туристическо предлагане в общините Сокобаня и Вършец - Зимна трансгранична обиколка: Вършец - Сокобаня", финансиран с подкрепа на Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Сърбия.
Проектът за програма за устойчиво развитие на зимния туризъм беше представен от сръбските експерти, част от екипа на проекта. Програмата е изготвена за периода от 2020 до 2029 г. Удължаването на туристическия сезон е една от основните цели. Програмата се базира на общите характеристики на двата града – традиции в туризма, който е основен поминък, автентична култура и кухня, добра хотелска база, силен летен сезон, природни дадености, разпознаваем бранд – „Вършец – град на здравето“ и „Зеленото сърце – Сокобаня“.
Подобни са и недостатъците – изразената сезонност в туризма, недостиг на квалифицирани кадри. Да се позиционират курортите през зимата, да се достигне до всички възрастови групи туристи, обмен на туристи между двете общини, създаването на ясен план за промотиране на двата града и общините са акценти на програмата.
В специална анкета участниците могат да направят предложения за допълнение на програмата – тя е отворена и гъвкава.
15.07.2020, 12:28 часа
587 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha