Носенето на маски става задължително на закрито в Хонконг

Носенето на маски става задължително на закрито в Хонконг Носенето на маски от днес става задължително в Хонконг на всички закрити обществени места и в обществения транспорт, след като бяха регистрирани рекордни за денонощие нови случаи на зараза, предаде ДПА.
Общо в територията случаите на зараза от началото на епидемията са 1 959. Вчера властите съобщиха за 108 нови случая на зараза за денонощие. Днес беше съобщено за още 73 нови случая на зараза за 24 часа. В Хонконг са регистрирани 12 свързани с вируса смъртни случая.
Властите започват масово тестване в клъстърите на зараза и основно почистване на районите и бизнесите, които са набелязани като рискови. На масови тестове ще бъдат подлагани шофьорите на таксита, обитателите на старчески домове, работещите в кетъринга и др. Училищата ще останат затворени най-малкото до края на август. Това засяга и онези, които чакат обявяването в сряда на резултатите от завършването на средното си образование.
Въвеждат се и ограничения за пътуване от 22 юли за онези, които идват от високорискови райони, след като в Хонконг през юни бяха регистрирани 234 внесени отвън случая на зараза. Пътници от Бангладеш, Индия, Индонезия, Непал, Пакистан, Филипините и Южна Африка ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за коронавирус, преди да могат да влязат на територията.
Пътниците ще трябва да представят и официално писмо от правителството на страните си за одобрение на тестовете за коронавируса и доказателства, че имат резервации за 14-дневен престой в Хонконг. В противен случай ще бъдат налагани глоби от 10 000 хонконгски долара (1 290 щатски долара).
Авиокомпаниите ще трябва да гарантират, че пътниците изпълняват тези условия, иначе ще бъдат глобявани с 50 000 хонконгски долара.
20.07.2020, 15:39 часа
872 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha