Втори месец във видинската болница няма заразени с COVID-19 медицински лица

Втори месец във видинската болница няма заразени с COVID-19 медицински лица Няма установени случаи на заразени с короновирус от медицинския персонал на видинската болница от средата на май, съобщи на пресконференция д-р Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ "Св.Петка". На срещата присъстваха и областният управител Момчил Станков, кметът на града Цветан Ценков и д-р Владислав Владински, директор на РЗИ.
До момента активните случаи на заразени с коронавирус в област Видин са 7. От тях 2-ма са настанени в болницата в Лом, 2-ма са във видинската болница и 3-ма са на домашно лечение, съобщи д-р Владински. 
Областна администрация има изготвен екшън план за мерките, които предстоят да бъдат въведени от началото на новата учебна година. Намаляването на заразените в областта се дължи на перфектно свършената работа от РЗИ Видин и навременно въведените мерки за ограничаване разпространението на заразата, съобщи Момчил Станков.
Кметът на Видин Цветан Ценков посочи, че от началото на следващия месец от община Видин ще увеличат броя на медицинските лица, които ще подпомагат болницата във Видин в борбата срещу COVID-19.
23.07.2020, 08:30 часа
670 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha