Внимание, родители! Част от детските градини във Враца отказват да се тестват за COVID-19, заплахата е реална

Внимание, родители! Част от детските градини във Враца отказват да се тестват за COVID-19, заплахата е реална Част от детските градини във Враца са отказали да бъдат тествани за коронавирус, научи ексклузивно агенция BulNews.
От местното РЗИ са поискали да извършат пробонабиране за COVID-19 на персонала в забавачниците на територията на общината и затова е изпратено официално писмо до администрацията на Калин Каменов.
Част от детските градини обаче категорично са отказали да бъдат проверени за наличието на опасната зараза. Това са „Европейчета“, “Звънче“, „Детска вселена“, „Слънце“, „Радост“, „Брезичка“, „Зора“, „Единство, творчество, красота“, „Вълшебница“ и „Дъга“. Директорите на изброените заведения писмено са декларирали своя отказ да бъдат тествани за коронавирус.
Скандалът е огромен! Поведението на цитираните детски градини поражда в обществото много въпроси. Защо работещите там не желаят да бъдат проверени дали са носители на вируса? Могат ли директорките на тези детски градини да гарантират на родителите, че техните деца няма да бъдат заразени от персонала? Може ли някое от изброените места да се превърнат в ново огнище на COVID-19 във Враца? Възможно ли е да станат и повече? Готов ли е персоналът на тези детски градини да поеме отговорността при евентуално бързо разпространение на коронавируса в града?
Вероятно всеки разумен човек може да добави още въпроси, свързани със скандалния отказ за пробонабиране. Във всички случаи поведението на работещите в посочените детски градини е егоистично и безотговорно.
Междувременно агенция BulNews научи, че взетите проби от останалите 6 забавачки във Враца са отрицателни.
24.07.2020, 10:36 часа
6654 4
Коментари

това е целта

24.07.2020, 21:07 часа
Вируса носи яки пари на богатите в света.

анонимен

24.07.2020, 18:47 часа
Само не разбрах до кога ще се занимаваме със смехорията на СЗО,Бил Гейтс и Мутафчийски?Щото има милиарди за прилапване нали?И шкафчета с кинти!

Въй-машала

24.07.2020, 15:45 часа
И защо трябва да се тестват за някакъв икономически вирус !? Сега може да са отрицателни, след пет дни вече може да са положителни. Всяка седмица ли трябва да се тестват !?

Mimi

24.07.2020, 10:40 часа
На какво основание са задължени да се съгласяват с пробонабиране?По логиката на статията и децата трябва да бъдат изследвани-на какво основание?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha