Топ 10 на най-неприятните политици в България

Топ 10 на най-неприятните политици в България За тях се говори всеки ден от години. Нахълтват неканени във всеки дом чрез медии, публични изяви, извънредни брифинги-монолози, изречени глупости, скандали, лъжи, кражби, незачитане на законите, самовлюбеност, надменност, цинизъм, простащина… Те толкова обичат България, че си я поделиха и се спречкват само, когато някой е заграбил по-голямо или по-скъпо парче от другите.
Съставихме списък на най-неприятните политици чрез анкета с хора на улицата в София, Варна, Пловдив и др. градове. Много от запитаните граждани: „Кои са най-неприятните политици?“ – прибавяха „най-мразени“, но такива са си българите - шегаджии…
Питахме също, какво пожелават на депутата от ДПС Делян Пеевски, който днес има рожден ден, но решихме да не публикуваме отправените поздравления, че народната любов е силно нещо… Надделяваше пожеланието „скоро да отиде на почивка". Казваха и в коя точно "почивна станция" с дебели стени и въоръжена охрана. Но най-много се интересуваха, къде всъщност е Пеевски? Топ 10 на най-неприятните политици.

1. Делян Пеевски – ДПС, милионер (до него анкетираните поставят Иван Гешев, макар да знаят, че е главен прокурор, според повечето той говори като политик и е свързан с политически кръгове)

2. Ахмед Доган – почетен председател на ДПС, милионер

3. Бойко Борисов – премиер, лидер на ГЕРБ

4. Владислав Горанов – ексфинансовият министър

5. Красимир Каракачанов – , военен министър, лидер на ВМРО

6. Валери Симеонов – зам.-председател на НС, лидер на НФСБ

7. Маноил Манев – депутат от ГЕРБ

8. Цвета Караянчева – председател на НС, член на ГЕРБ (толкова гласове събира и
    Веселин Марешки, лидер на „Воля“)

9. Йордан Цонев – зам.-председател на ДПС, депутат от ДПС
    Спас Гърневски – депутат от ГЕРБ

10. Тома Биков – депутат от ГЕРБ
      Десислава Атанасова, също депутат от ГЕРБ)

Известно учудване предизвиква отсъствието на поне един политик от БСП, но вероятно това се обяснява с факта, че левицата е в опозиция. Бе споменат няколко пъти Георги Гергов, пловдивският лидер на БСП, но не събра достатъчно точки, за да влезе в Топ 10. Същото се отнася и за депутата от ГЕРБ Георги Марков. Мая Манолова получи само два гласа, а президентът Радев – един. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също бе споменаван рядко. Волен Сидеров, лидерът на Атака пък не бе посочен нито веднъж.
Ей такива работи се въртят в главите на хората по улиците. Горещините и нощните бури може да са повлияли на класацията, но като цяло анкетираните отговаряха стегнато и с аргументи.
Видяхте ли свинските уши пред сградата на Министерски съвет? Експерти предположиха, че протестиращите са направили комплимент на литовците, за които пушените свински уши са любим деликатес. Други свързаха идеята с 4-я подвиг на Херкулес, който убива огромния глиган и му отрязва ушите и глигите. Намесена бе дори Цирцея, която била превърнала политиците ни в свине, както някога пратениците на Одисей… Най-близо до истината може би са онези, които заявяват, че става дума за кулинарния шедьовър "Калмари по чирпански". Т.е. панирани свински уши…

"Фрог нюз"
27.07.2020, 14:38 часа
2374 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha