Променят облика на електрическите табла във Видин

Променят облика на електрическите табла във Видин Електрическите табла в центъра на Видин няма да са само сиви. Скоро те ще бъдат изрисувани, а изображенията ще носят послания за преминаващите. Инициативата е на Община Видин, в рамките на фестивала "Дунавски вълни". Сред младите художници, които са се заели да разкрасят таблата, е Теодора Обретенова.
"Тази година решиха да почистят таблата, да направим града красив там, където е грозно и да бъде цветно, шарено, красиво..."
Теодора е избрала да темата за опазване на околната среда, насочена е към малките деца.
"Рисунките ми ще бъдат като анимация. Искам да покажа как когато е мръсно колко грозно изглежда и когато всеки прави по нещичко колко красиво може да бъде, и не коства абсолютно нищо."
Теодора "обработва" електическите табла в центъра на града покрай сградата на Община Видин, нейна сподвижничка, с помощта на деца ще изрисуват алеите в парк "Владикина бахча". По проекта ще бъде изрисувана и стената на читалище "Цвят".
"Надяваме се и в бъдеще там, където може, да е цветно и хубаво, а не сиво и ожулено." 
Млади художници, участници в деветото издание на фестивал "Дунавски вълни", ще рисуват в алеята на Крайдунавския парк, ще бъде пребоядисан парапетът на дигата, а така също с графити ще се изрисуват електрическите табла на улиците "Дондуков" и "Градинска". Материалите се подсигуряват от Общината. 
27.07.2020, 16:45 часа
1426 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha