Майки от Враца недоволстват: Площадката в ж.к. „Младост“ е потрошена и обрасла, децата ни няма къде да играят /снимки/

Майки от Враца недоволстват: Площадката в ж.к. „Младост“ е потрошена и обрасла, децата ни няма къде да играят /снимки/ Детската площадка до Медицинския филиал „Проф. д-р Иван Митев“ в ж.к. „Младост“ във Враца е потрошена и обрасла, сигнализираха в редакцията на агенция BulNews майки от квартала. 
„Всички люлки са счупени и опасни, една здрава не е останала. Те не са поправяни и боядисвани от години“, каза пред наш репортер една от възмутените жени. 
Съоръженията, предназначени за малчуганите, са били потрошени от по-големи деца. Заради вандалството на тийнейджърите, които използват мястото за вечерни сбирки, люлките представляват опасност за по-малките, за които се предполага, че е предназначена площадката. 
Освен това мястото е непочистено, като по настилката има обелки от семки и отпадъци, а тревата около нея не е окосена. 
„Тревата е по-висока от децата ни, в нея има кърлежи, а може би и змии“, сподели още жителката на квартала. Това притеснява родителите, на които се налага да водят децата си на други площадки в центъра на града, макар да имат такава в квартала си. 
„Налага ни се да ходим до центъра, за да сме спокойни. Там площадките са по-поддържани, кварталната сякаш е забравена“, каза майката, като допълни, че това им причинява неудобство, тъй като в горещия сезон им се налага да вървят повече време или да използват автомобил, за да стигнат до почистено и поддържано място, вместо да го използват за игра с децата си. 
На мястото не е поставена и рампа за децата инвалиди и така съоръженията са неизползваеми за тях, споделиха още живущите в ж.к. „Младост“. 
Жителите на квартала се надяват отговорните за поддръжката да обърнат внимание на техния сигнал и да приведат площадката в нормален вид за използване от децата им. 

 
29.07.2020, 09:06 часа
2224 1
Коментари

Калин флашката

29.07.2020, 11:11 часа
Натъртете се и я почистете
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha