Над 60 нови случая на COVID-19 във Варна, откриха огнище на заразата в старчески дом

Над 60 нови случая на COVID-19 във Варна, откриха огнище на заразата в старчески дом През последното денонощие броят на случаите на Covid-19 във Варна е 61.
Така повече от половината открити случаи за изминалия ден - общо 119, са в морската ни столица.
По-голямата част от заболелите са от дома за възрастни хора „Св. Георги” край Варна, където миналата седмица бе открито ново огнище на заразата.
"Около 80 човека са обитателите на дома за стари хора край Варна "Свети Георги" са заразени с Covid-19 от общо 262-ма души. Очакваме още малко проби, но грубо казано, около 30% от хората в дома ще бъдат с положителни проби. Договорихме се, да не бъдат местени от дома, тъй като са трудно подвижни, второ са над 80 години. Лошото е, че домът е частен поради което комуникацията е трудна. Направихме екипи от трима доктори и три медицински сестри, за да може на ротационен принцип да се обслужват болните. До момента починалите от дома са трима. За съжаление има заразени и от персонала - доктора, медицински сестри и дори хигиенистката, общо шест човека, като най- тежко е състоянието на лекаря, който е настанен в инфекциозно отделение в средно тежко състояние", каза областният управител на Варненска област Стоян Пасев за Радио Варна.
Във Варненска област има и друг случай - заразена е жена в старчески дом "Гергана".
03.08.2020, 12:09 часа
393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha