Ударно тестване за COVID-19 в домовете за социални услуги и детските градини във Врачанско, очакват се 19 резултата

Ударно тестване за COVID-19 в домовете за социални услуги и детските градини във Врачанско, очакват се 19 резултата Извършено е тестване за COVID-19 в специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в детските градини във Враца, съобщават от Регионалната здравна инспекция.
Общо 102 проби са взети от социалните домове, от тях 19 чакат резултат.
Извършено е пробонабиране в следните институции в областния град:
Дом за стари хора „Зора“; Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 29 години; Преходно жилище за деца от 15 до18 годишна възраст. От ДДЛРГ „Асен Златаров“ се очакват показанията от тестовете.
Предвид влошената епидемична обстановка в страната по отношение на COVID-19 и в изпълнение на указанията в разпореждане на Министерството на здравеопазването, РЗИ – Враца е извършила изследване за COVID-19 сред персонала на детските градини на територията на област Враца, както следва:
16 проби от персонала в детска градина „Детски свят“; 23 – от „Знаме на мира“; 16 – от „Щастливо детство“; от детска градина „Славейче“ – 28; от забавачница „Радост“ в Бяла Слатина са тествани 30 потребителя.
Всички проби са с отрицателен резултат, като изследванията на персонала от детските заведения на територията на област Враца продължават по графици съгласувани с общините.
 
04.08.2020, 12:39 часа
1282 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha