Осмокласник от Видин с първо място от екологичен конкурс

Осмокласник от Видин с първо място от екологичен конкурс Кристиан Георгиев от видинската Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" спечели първо място в Празник на химията 2020 г. - "Химия за нашето бъдеще", в категория 5-8 клас, научи агенция BulNews.
Той е участвал със своето есе на тема "Значим екологичен проблем в нашето ежедневие - замърсяване на въздуха". Осмокласникът не крие интереса си към природните науки и екологичните проблеми.
 "Заглавието на конкурса ме провокира. Има и химия, и екология. Това ме интересува. Следя всички екологични проблеми. Виждам природата, която не е в хармония с нас. Трябва да внимаваме повече. В есето си наблягам върху замърсяването на въздуха, което се отразява на климата като цяло. Интересувам се от чиста енергия в световен мащаб. Чистата енергия е от водата, слънцето, вятъра. Изучаването на биология и химия ме провокира да участвам в подобни конкурси", каза той.
С есето си Кристиан иска да докосне умовете и сърцата на повече хора и те да преосмислят отношението си към природата, с цел нейното опазване.

 
04.08.2020, 14:38 часа
740 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha