Мездренчани отписаха гробищните такси, кметът прие предизвикателството за почистване на стария парк /снимки/

Мездренчани отписаха гробищните такси, кметът прие предизвикателството за почистване на стария парк /снимки/ Кметът на Мездра Иван Аспарухов отговори на сигнал за състоянието на старите гробища, придружен със снимки на избуяла растителност, приемайки предизвикателството за почистване на парка до края на месеца.
„30 г. живея точно срещу гробищния парк и съм се нагледал на отношението към починалите. Ще окосим старите гробища. Задайте си въпроса, обаче колко хора плащат такса „гробно място“, за да искат друг да почиства. Приемам предизвикателството от уважение към починалите“, коментира градоначалникът.
Аспарухов уточни, че до 30 юни от такса „гробно място“ е събрана "огромната сума" от 1 800 лв., а за цялата 2020 г. ще постъпят до 3 000 лв.
„Нека тези, които искат с нищо да се прави нещо, се организират за целогодишна поддръжка на гробищни парк и ще им преведа тази сума, за да се справят. Парите не покриват дори една част от заплатите на гробарите и служебните погребения, защото не малко са случаите да не се явява никой от близките по починал и разходите да се поемат от общината“, заяви кметът на Мездра.
Той благодари на работещите в ОП „Чистота“, че се справят прилично в тази обстановка. 
„Разбира се ще намерим трайни решения на този проблем, но все пак никой не е ограничен да помогне, поне от уважение към тези, които не могат да го направят. Подавайте сигнали на дежурния телефон в общината, защото фейсбук е социална мрежа, а не е институция. Благодаря на тези, които са разбрали истинския проблем. До 30 август ще бъде обработена старата част на гробищния парк“, заключи Иван Аспарухов. 
23.08.2020, 08:54 часа
3412 2
Коментари

Нафърфории

23.08.2020, 21:35 часа
В края на крайщата и кмето ще иде там.Така че да не пеняви много!

h2o

23.08.2020, 13:38 часа
И този кмет е кат Боко, неможеш го махна
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha