Изграждат 11 повдигнати пешеходни пътеки в Берковица и оправят ВиК мрежата на 2 улици

Изграждат 11 повдигнати пешеходни пътеки в Берковица и оправят ВиК мрежата на 2 улици

Изграждат 11 повдигнати пешеходни пътеки в Берковица, съобщиха от местната управа. 
Решението е взето след редовно заседание на Общинската обществено-консултативна комисия по проблемите на безопасността на движение по пътищата. Местата, където ще бъдат обособени въпросните пътеки са: ул. „Берковска река” /в района на кафе-бар „Парадайс” и срещу Лесотехническата професионална гимназия/; ул. „Николаевска” /в района на гробищния парк и преди кръстовището с ул. „Парчевич”/; ул. „Александровска” /срещу Ловно-рибарското дружество, преди входа за поделението на „Гранична полиция“ в посока OMV и срещу пункта за годишен технически преглед/; ул. „Сливница” /в района пред мебелен магазин „Мура”/; ул. „Кирил и Методий” /пред входа на стадиона и пред входа на Цех 42/; ул. „Заряница” /след кръстовището с ул. „Пиротска“/.
Същевременно завърши ремонтът на ул. „Бук“. Положени са първият и вторият пласт асфалтова настилка. Извършено е пълно обновяване на тротоарните площи, с поставяне на бордюри и настилки. Монтирани са пътни знаци и е обозначено платното за движение с пътна маркировка.
Сега в Берковица започва реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на части от улиците „Екзарх Йосиф“ /между ул. „Даме Груев“ и ул. „Кестенарска“/ и „Рила“. Предстои подмяна на водопроводната мрежа и сградните отклонения. Това ще стопира честите аварии, тъй като старите етернитови тръби ще бъдат подменени с нови ПВЦ тръби.

24.08.2020, 08:22 часа
883 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha