Напрежение в Монтанско: Рецидивист тормози хората от село Сумер, живеят в страх

Напрежение в Монтанско: Рецидивист тормози хората от село Сумер, живеят в страх Хора от монтанското село Сумер живеят в страх заради рецидивист, който ги тормози, научи агенция BulNews.
В редакцията ни постъпи сигнал от жена от селото, която разказа за напрежението, в което живеят. 33-годишният престъпник Бранимир, по-известен като Бранко, е излязъл от затвора преди около месец. Той е изтърпявал наказание заради изнасилване и гаврене на възрастни жени, кражби, както и влизане с взлом по къщи.
Младата жена, която се свърза с нас разказа, че и нейната къща е била атакувана от Бранко. През 2012 г., преди да влезе в затвора, е разбил и обрал жилището им. Тогава благодарение на бързата реакция на служителите на реда откраднатото им било върнато.
Докато Бранимир е бил зад решетките жителите на селото са си поели глътка въздух, но тяхното спокойствие било прекъснато в началото на месеца, когато той се завърнал в населеното място. В момента мъжът е твърдо решен да отмъсти на всички за това, че никой не е помогнал на майка му - Малина, която починала докато той бил в затвора. Жената издъхнала на центъра на селото, но никой от свидетелите на случващото се не й оказал помощ.
„Аз ще отмъстя на всеки един, който не е помогнал на майка ми“, казал Бранко на своите съселяни.
Не след дълго започнал да изпълнява заканите си. Преди два дни е нахлул в къщата на 82-годишна жена. Разбил мазето и приготвил торби, пълни с продукти, които да отмъкне, след което направил опит да влезе при възрастната жена. Той ползвал брадва, с която блъскал по входната врата. Жертвата се изплашила и започнала да вика имената на децата си. Бранимир се стреснал, че някой ще се притече на помощ на бабата и хукнал да бяга. Съседи тръгнали по него, за да го хванат, но той скочил от моста в селото.
Запознати със случая твърдят, че в момента рецидивистът лежи в монтанската болница, без опасност за живота, а жителите на селото се надяват повече да не го видят в населеното място и да могат да живеят спокойно.
Бранимир е задържан срок от 24 часа, като с постановление на Районна прокуратура-Монтана мярката е удължена на 72 часа задържане под стража, след което ще бъде внесено искане за постоянна мярка, уточняват от полицията.
 
28.08.2020, 10:38 часа
5767 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha