Скръбна вест! Почина голям дарител на Врачанската митрополия, подкрепил десетки хора от града

Скръбна вест! Почина голям дарител на Врачанската митрополия, подкрепил десетки хора от града На 26 август на 72 години в София е починал известният бизнесмен Иван Петров. Покойникът води битка с коварно онкологично заболяване, която след кратко боледуване загуби.
Приживе Иван Петров беше собственик на „ИЗОЛА–ПЕТРОВ“, която е водещ производител на битумни хидроизолационни мембрани, битумни керемиди и битумен грунд в България.
Иван Петров е роден на 24 декември 1947 г. През 1989 г. създава ЕТ „Изола“, която по-късно се превръща в лидер в своята област. Той е собственик на завода за производство на битумни керемиди в София. Имаше сериозни позиции в ресторантьорството в столицата и туризма чрез комплекс в Слънчев бряг и новостроящ се 5-звезден хотел в Хисаря. Доскоро беше собственик на една от големите кравеферми за крави „Жарсе“ в Разградско. Собственик е и на голямата мандра в село Лесидрен.
През годините той беше един от големите дарители на Врачанската митрополия, като помогна за ремонтите и изгради нови покривни конструкции на „Тържишкия“/ „Струпецкия“ / манастир край Роман и манастира „Иван Пусти“ край Бистрец. Помогнал е финансово на десетки врачани в различни направления на бизнеса.
Погребението е днес от 13.30 ч. в частните гробища на Бояна край София.

Бог да го прости!
28.08.2020, 11:30 часа
9361 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha