11 паралелки в училища във Видин с по-малък брой ученици от норматива

11 паралелки в училища във Видин с по-малък брой ученици от норматива В шест училища в община Видин през новата учебна година ще има паралелки с по-малък брой ученици от определения минимум, като предложението за утвърждаване на поднормативните паралелки е гласувано от общинския съвет.
Необходима е промяна в образователната структура във Видин, коментира общинският съветник и директор на Езиковата гимназия Любомир Георгиев. 
"Нещата  в община Видин не са никак цветущи откъм демографския срив и демографската криза, която се наблюдава. Непрекъснато се увеличава броят на средищните училища, броят на маломерните паралелки. Явно нещата отиват към един добър анализ, който трябва да се направи от общинската администрация заедно с постоянната комисия по образование към общинския съвет за нова образователна структура", каза той.
11 ще са през следващата учебна година поднормативните паралелки в общината. Само 11 ще са първокласниците в Основно училище "Отец Паисий" във Видин, а паралелката втори клас в училище "Св. Климент Охридски" ще е с един ученик по-малко от норматива. В средното училище по изкуствата "Св. св. Кирил и Методий" не се събират достатъчно ученици за едно от паралелките в 12 клас. Средно училище "Петко Р. Славейков" е със затруднение да запълни две паралелки. В ОУ "Христо Ботев" в град Дунавци недостигът на ученици е в първи, четвърти и пети клас. Там ще има и една слята паралелка. Заедно ще са са учениците от втори и трети клас. В Професионалната гимназия по селско стопанство "Г. М. Димитров" в града местата в паралелките до задължителния минимум са 20.

 
28.08.2020, 14:29 часа
667 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha