И във Видин е страшно! Наводнение, евакуация на хора и затворени пътища след проливния дъжд нощес /снимки/

И във Видин е страшно! Наводнение, евакуация на хора и затворени пътища след проливния дъжд нощес /снимки/ 52 литра на квадратен метър дъжд е паднал тази нощ във Видин, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Заради интензивните валежи река преля, има материални щети, а спецекипи са спасявали хора и са отводнявали къщи. 
Сигнал за бедстващи хора е получен в 3.01 часа нощес. Жена с деца е била блокирана в наводнения си дом на ул. „Средна гора“ в крайдунавския град. 
Екип на пожарната се отзовал на мястото и майката с децата са били евакуирани от жилището. 
По същото време екип от пожарния участък в Орешец е съдействал на граждани за разчистване на наводнен имот на ул. „Александър Стамболийски“ в Димово.
Три екипа на видинската пожарна служба са съдействали на жители на село Делейна през нощта. Трябвало да бъде прекъснато електричеството, за да могат да се местят вещи от наводнени имоти. Те били залети от придошлите води на река Делейнска. За щастие няма пострадали хора. 
За периода на дежурството на огнеборците в селото водата на реката е спаднала до нормалното си ниво. 
Към този час продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове в Делейна.
Тази сутрин ситуацията във Видин все още е усложнена. Някои улици още са под вода, има и паднали дървета. 
Временно движението по третокласните пътища Видин - Градец - Хайдук чешма - Раброво и Брегово - Ново село - Видин се извършва с повишено внимание и съобразена скорост поетапно в една лента, поради свличане на скални маси, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничено е движението на всички моторни превозни средства в участъка Раброво - Периловец заради аварирал временен мост. Въведен е обходен маршрут. 
09.05.2024, 09:45 часа
4008 1
Коментари

Кака

09.05.2024, 10:57 часа
Е мааааани!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha