Почти всяко мездренско школо търси учител по английски, математика и ИТ

Почти всяко мездренско школо търси учител по английски, математика и ИТ

Обявените свободни работни места за учители в Мездра са 18. Само едно от тях е за учител в детска градина, а останалите за начални, прогимназиални и гимназиални учители. От сайта на Регионално управление на образованието във Враца става ясно, че най-търсени са специалистите по английски език, математика и география. Пет от обявените позиции предлагат безсрочен трудов договор, всички останали - срочен.
Професионалната гимназия "Алеко Константинов" е заявила 4 места, ОУ “Св. св.Кирил и Методий“ – 3, ОУ “Христо Ботев“ – 1, Основно училище "Васил Кънчов", село Моравица – 2. Средно училище "Иван Вазов" е с най-много обявени свободни работни места – 7.
В мездренските училища най-търсени са учителите по чужд език, математика и география. Специалистите по информационни технологии също са кът на територията на общината.
На прага на новата учебна година институциите правят равносметка, че има сериозен недостиг на учители. По данни на Синдикатите и Министерство на образованието, това се дължи на факта, че всяка година в пенсионна възраст навлизат около 4 хил. учителя, а младите са едва около 15%. И тази година в национален мащаб има недостиг на учители, най-вече по математика, информационни технологии и английски език.

28.08.2020, 16:55 часа
1382 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha