Зов за помощ! Майка от Видин спешно се нуждае от 7500 евро, за да оперират сина ѝ в Австрия

Зов за помощ! Майка от Видин спешно се нуждае от 7500 евро, за да оперират сина ѝ в Австрия

Станимир е 8-годишно дете от Видин. Той е с тежка форма на церебрална парализа. От раждането си до днес е обиколил десетки болници и е преживял 15 операции, последната от които била във Виена през февруари миналата година. Тогава там му е била направена реконструкция на таза с пластика и присадка на кости, на импланти, оправено е и обърнато стъпало на едно от крачетата му. Два месеца детето било в гипс и резултатът от интервенцията е повече от отличен, разказва майката на момченцето - Маргарита.
Жената сама отглежда 8-годишния Станимир и 19-годишната си дъщеря Нанси, която е студент по медицина в Пловдив. Жената пътува със собствения си автомобил до Виена на контролни прегледи и води всяка седмица болното си дете в София на рехабилитация.
Най-късно през октомври Станимир трябва да замине за Виена отново. Този път заради отстраняване на имплантите, но Националната здравна осигурителна каса отказва на семейството да поема разхода, който е около 7 500 евро. След отказа майката на Станимир е писала до Министерство на здравеопазването, откъдето ѝ отговарят, че решението на Здравната каса е окончателно и не подлежи на преразглеждане.
„Обръщам се с огромна молба към хората, които могат да ни помогнат. Това е финалната операция и, след толкова много неуспешни операции, Станимир трябва да я направи при хората, които наистина му помогнаха, за да спрат мъките за него. Ако тази операция е начинът, той да се спаси от болките – аз съм длъжна да опитам всичко! Всяко дете има право да ходи, да тича, да играе”, казва борбената майка.
Във вече Видин е в ход дарителска кампания за Станимир. На много места са поставени дарителските кутии. Очаква се и DMS номер. От дамския Лайънс клуб имат идея да се направи благотворителен базар с детски рисунки и събраните средства да бъдат дарени за операцията на момченцето. 

Дарителска сметка: Станимир Страхилов Живков
Уни КредитБулбанк
IBAN: BG80 UNCR 7000 1522 8079 35
BIG: UNCRBGSF

06.09.2020, 10:16 часа
8245 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha